Vinst för Kimbee Dream igen?

Idag lunchtrav på Hagmyren där Kimbee Dream startar mot beskedligt motstånd igen. Doyoucash Inn och Abraham Frontline har också hyggliga möjligheter att vara med i segerstriden. Imorgon Solvalla R.K. Rapida, My Gifted My, Avid Frontline och Kronbruden och på lördag har Victor Frontline en lämplig uppgift på Gävle.

På Hagmyren börjar det med Doyoucash In som har stora fartresurser, men också lätt för att galoppera. Senast blev det galopp med andraplatsen klar i ett V75-lopp på Solvalla på Kriteriesöndagen. Tomas Pettersson tror att det ska gå vägen den här gången:

”Han känns jättefin i ganska lugn träning efter senaste starten. Jag har lagt på pg-skor och hoppas att det ska göra honom stabilare. Det är några bra hästar med, men håller han sig i skinnet ska han vara bland de tre första i det här loppet.”

Abraham Frontline har blivit behandlad och sedan trimmat på och gick ett snabbjobb i 20-tempo på Bollnästravet tillsammans med Avid Frontline i förra veckan. Dagens uppgift ser lämplig ut på papperet. Det är ett par, tre hästar som kan göra upp om segern och Abraham är en av dem enligt Tomas.

Kimbee Dream vann ett comebacklopp senast och nu startar han mot samma typ av motstånd igen. 

”Han har ju betett sig konstigt och galopperade i ett antal lopp så vi blev tvungna att kvala. Han känns jättefin och formen är bra. Vi tänkte att han kunde få starta i ett billigt lopp igen för att få upp självförtroendet. Håller han sig bara i trav har en bra segerchans.”

På fredag eftermiddag är det Solvalla som gäller och R.K. Rapida som vann senast trots att hon var lite knackig och därför fått en tids vila och behandling har fått bakspår bakom bilen.

”Jag tror att det är ett ganska bra läge. Hon känns jättefin i jobben och med lite draghjälp ska hon vara med i segerstriden”, säger Tomas.

My Gifted My vann ett comebacklopp senast på Bollnäs efter en rad sämre prestationer. Nu är motståndet betydligt tuffare och från tillägg får han smyga med och ta den placering som går. Formen verkar på väg uppåt.

Avid Frontline har också fått en liten vila och behandling och var jättefin i förra veckans banjobb och ska kunna vara en bit fram på Valla även om det kan bli svårt att vinna.

Kronbruden var på väg att lämna stallet när hon plötsligt började gå bra igen. Senast satt hon fast med krafter kvar på Bollnäs.

”Hon är på rätt väg och står bra inne, stona på tillägg verkar inte vara några monster. Ägaren tyckte att det var en rolig grej att starta på Valla och vi får se hur långt det räcker.”

Kronbruden kommer att gå barfota runt precis som My Gifted My och Avid Frontline.

Det innebär att Tomas, som kör ett antal lopp på Romme på fredagskvällen och får skynda sig från Solvalla,  har jobb att göra med att slå på skor på lördag morgon. Då åker Jenni H Åsberg till Gävles breddtrav för att rida  Victor Frontline.  Första montéloppet för Victor gav en fjärdeplats och Tomas tror att det kan bli vinst nu.

”Jenni var nöjd med honom i loppet i måndags och det känns som att han fått dålig utdelning i de senaste starterna. Motståndet verkar ganska tunt här.”