Vinst igen för Leif och Kimbee Dream?

Idag breddtrav på Bollnäs med Höstboballerina, My Gifted My och R.K. Rapida. Imorgon bakspår för Ajlexes Leif och Kimbee Dream på Romme som kommer från segrar senast.

Höstboballerina är stor och tung och har inte rosat marknaden i sina första starter. Hon har tränat kontinuerligt och har bra flås, men har ännu inte fått upp tempot. Nu har hon spår ett i startvolten och borde kunna få ett bra lopp om hon håller sig i trav. Jenni H Åsberg kör och Tomas Pettersson hoppas på ett felfritt lopp och att Höstboballerina ska ta sin första placering.

My Gifted My är snabb ut och har läge för spets. Om Jenni sedan väljer att köra där, om hon når dit, beror på vilket tryck hon får och av vem.

”Han har hygglig form, men det är stor spridning i loppet med några som tjänat väsentligt mycket mer. Det blir barfota fram, hur vi gör med bakskorna beror på hur banan ser ut”, säger Tomas

R.K.Rapida har inte startat på ett tag på grund av karledsinflammation. Hon har också spår fem bakom bilen och tränar lika bra som vanligt.

”Det ser ut som bra förutsättningar och hon bör ha en vettig chans om hon fungerar normalt.”

På Bollnäs ska Tomas prova att kvala in G.G. Ojjdå, en femårig valack som varit i Runemo i några veckor.

”Han har visst varit besvärlig, men skött sig bra här hos oss. Vi har dock inte varit inne på banan med honom och kvalet blir ett test.”

På fredag kväll kan Ajlexes Leif ta sin sjätte seger på de senaste sju loppen. Förutsättningarna är dock lite svårare än i de senaste loppen. Leif har bakspår i tilläggsvolten över kortdistans och många att runda. Men Tomas är ganska optimistisk.

”Vi har haft dåligt underlag för träning ett tag, men jag tror inte att det påverkar honom så mycket eftersom han startat tätt. Jag tycker att det ser ut som vi har en bra rygg och det kan vara nyttigt för honom att gå bakifrån. Jag tror att det kan bli bra och nog borde vi vara med och göra upp om segern.”

Kimbee Dream imponerade senast i en spetsseger på Bergsåker. Nu har även han bakspår, vilket Tomas tror kan vara nyttigt även för honom.

”Men här måste jag nog ligga lite lågt. Han kommer att göra ett bra lopp, men det kan bli svårt att vinna.”

Leif kommer att gå barfota fram igen och Kimbee Dream barfota runt om bara banan är bra.