Vinstchans för Aron på Bergsåkers dubbeltrav.

Trav på Bergsåker fredag och lördag och stallet har laddat med tre hästar på fredagen och tre på lördagen. Bäst chans har Chicago Aron under fredagen.

Trav på Bergsåker fredag och lördag och stallet har laddat med tre hästar på fredagen och tre på lördagen. Bäst chans har Chicago Aron under fredagen.

Först ut är dock stjärnan i fyraåringsårgången så här långt, Le Cupole. Cupolen har fått vila efter att ha startat ganska tätt under vintern. Han har varit lite vissen i karlederna också men verkar okey i träningen på gården nu. Någon träningsnarkoman har han dock aldrig varit. Inför comebacken har han gått 21 som snabbast inne på Bollnästravet.

Nu väntar enbart fyra motståndare i ett försök till Norrländs Grand Prix för fyraåringar.

”Det verkar inte oöverkomligt bara han fungerar. Det hoppas jag att han gör och då går han säkert bra”, säger Tomas Pettersson.

Om banan är fin går Le Cupole barfota bak.

inga bilder hittades

Letter Writing startar ut i ett ganska tufft stolopp för alla ston. Letter Writing har gjort två bra lopp hittills och borde vara ännu bättre nu. Nu har det blivit lite långt emellan eftersom det inte funnits något bra lopp. Och nu är det alltså tufft motstånd.

”Men hon brukar trivas och får hon bara ett bra lopp borde hon kunna vara trea, fyra i alla fall.”

Letter Writing går barfota runt om.

Chicago Aron startar i ett helt vanligt lopp och borde vara i form. Näst senast avslutade han riktigt vasst och senast höll han bra in i mål men fick stryk av en bättre häst. Nu har han springspår på 1600 vilket gått bra förut.

”Det är inte omöjligt att vi når ledningen och om vi inte behöver köra allt för fort första varvet borde han vara svårslagen.”

Hyggliga chanser under fredagen alltså, inför lördagens tävlingar är det svårt att vara lika optimistisk.

Zoe Hornline är ett sorgebarn som har svårt att hålla sig i trav. Nu tänker Tomas Pettersson ta till djärva grepp. Bara inte banan ställer till det ska Zoe springa barfota och med helstängt huvudlag. Borde inte det bli mer instabilt och hetare med helstängt?

”Nej många blir tryggare och lugnare när de inte ser annat än framåt och eftersom hon slår sig på skenorna hoppas jag att det blir lindrigare utan skor. Det är en chansning, men något måste vi prova.”

Långdistansen talar för Zoe. Hon är stark och har fart, men ska det bli något måste hon hålla sig på benen.

inga bilder hittades

Loveletter har skött sig bra hittills i år, men står nu tråkigt till med tillägg på sprinterdistans.

”Klaffar det borde hon kunna ta en del på ren hårdhet. Formen är bra, men hon måste ha tur.”

Loveletter går barfota runt eller eventuellt med tåskor bak. Tomas har inte bestämt sig i skrivande stund.

Överhängande galopprisk är också vad som gäller för Wolf Boko. Han har visserligen varit fin i jobben hemma och lugnat ner sig och blivit ganska harmonisk. Det verkar som om han mår bra. Men det återstår att se om det fungerar i tävling.

”Han hoppade från samma springspår på Romme. Jag vet inte riktigt hur vi ska bära oss åt. Det är bara att hoppas att det går vägen. Det är pengar som gäller.”

Wolf Boko kommer att gå barfota.