Vinstläge för Frisco

Ajlexes Frisco har läge för spets på Rättvik. Näst senast vann han ganska enkelt från ledningen, men då var det ett halvt varv kortare. På Rättvik möts också Sweet Letter och Gossip’s Lord. My Gifted Lord startar i en avdelning i familjematchen. I morgon tisdag åker Vici och Truelove Frontline till Oviken.

Först ut på Rättvik är Sweet Letter och Gossip’s Lord. Båda från utgångslägen i den bakre volten.

Sweet Letter har det bättre läget som kan ge en smygresa. Hon gick bra efter galopp på Arvika och vann ganska lätt i starten innan, låt vara mot lättare motstånd.

”Idag kommer hon att få ett snällt lopp. Vi får se hur hon kan avsluta och hur långt det kan räcka”, säger Tomas Pettersson.

Gossip’s Lord har inlett karriären förtroendeingivande. Från spår tolv blir det många att runda och Jenni H Åsberg ”tänker inte köra livet ur honom.”

”Jag kommer att försöka gå med i ryggar på sista varvet , men det här är inte hans sista lopp”, säger Jenni.

Hon har My Gifted My till start i familjekampen där Anders Eriksson kör. My Gifted My har fått spåret längst ut på vingen igen. Senast blev det ändå en tredjeplats och hästen är i bra form. Den här gången är motståndet lite tuffare och det kan bli svårt att vinna. Han kommer att gå med skor igen.

Ajlexes Frisco hoppade i senaste starten i ett lärlingslopp. Nu kör Tomas igen och han har läge för att ta ledningen.

”Han har tränat på hemma och känts bra. Jag kommer att köra med samma utrustning som i de senaste starterna och står han bara distansen bör han ha en bra chans.”

På tisdag åker Tomas till Ovikens 800-metersbana där Vici Frontline borde ha en bra segerchans.

”Med ett lopp i kroppen efter lång vila borde han kunna vinna här om han sköter sig på den kurviga banan.”

Truelove Frontline har samma förutsättningar. Hon har blivit behandlad och sedan tränat ganska mycket. Nu väntar innerspår på start och inte allt för tufft motstånd.