Vinterskodda på Gävle och Romme

Vintern är här och därmed skor och brodd för de hästar som tävlar torsdag kväll på Gävle och på lördag kväll på Romme. Tomas Pettersson tror inte att det ska innebära några problem.

”De har tränat på brodd drygt en vecka så jag tror att det kommer att fungera.”

Först ut på Gävle är Unique Frontline som debuterade på ett bra sätt med en fjärdeplats. Nu är det treåringslopp med högt förstapris och bakspår, men Tomas tror att Unique kan vara med och göra upp om pallplatserna.

”Det är en stor häst som känts bra efter det. Har han gått framåt med det loppet i kroppen kan det vara en platschans.”

Uffe Frontline spurtade bra efter en snäll resa senast. Även han går ut i ett treåringslopp med 50 000 i första pris med har fått ett bra spår i fronten.

”Det är en fin travare med kapacitet när han väl släpper till. Här kan han väl bli en trea, fyra.”

Eftersom det anmäldes väldigt många treåringar blev det hela tre treåringslopp på Gävle och även galopplystne Usain Frontline kom med.

”Han är sen och lite seg i sin stora kropp. Han har ändå blivit lite stabilare och vi provar med helstängt huvudlag för att få honom lite mera framåt. Men jag ligger lågt vad det gäller hans chanser här.”

I det avslutande P21-loppet har Tyson Rivner hyggliga chanser att samla ihop lite startpoäng.

På lördag kväll är det Romme som får ta över när Bergsåker kört klart sin V75-omgång. Stall Tomas Pettersson kommer med ett gäng hästar till Borlänge.

Happy Fighter har gått bra i monté och startar i en lärlingsmatch i just monté mellan Dalatravets talanger och ungdomar från Forus i Norge. Orutinerade My Eriksson rider.

”Han är duktig varje gång och möter ett lämpligt gäng. Ryttaren känns som det största frågetecknet.”

Höstbotuva har spänt sig och galopperat och därmed varit lite av en besvikelse hittills. Hon har fin kapacitet mellan galopperna.

”Hon har blivit behandlad och jag har ändrat balansen. Hon gick bra med den nya balansen i ett banjobb. Håller hon sig på benen kan hon vara långt framme. Men det återstår att se.”

Leia Skywalker har utvecklats fint under hösten och spurtade bra senast till en andraplats. Nu har hon dåligt läge i Pastor Stephens lärlingsserie med Niclas Hammarström i sulkyn.

”Hon behöver tur på vägen och är något av en outsider.”

Truelove Frontline är jämn och säker, tjänar pengar i varje start, men har ännu inte vunnit. Tomas tror att det kan bli svårt att vinna även nu.

”Med ett hyggligt lopp kanske hon kan ta en plats.”

M.J.’S Storm står långt bak bland tilläggshästarna, vilket i hans fall är bra. Han har varit borta ett tag på grund av halsproblem.

”Läget är bra eftersom han bör hålla sig på benen när han inte är med i någon startrusning. Kapaciteten är och felfri ska han vara att räkna med i segerstriden.”

Make It Best vann senast, men då var det monté som han gillar bäst. Nu är han med i finalen av Pastor Stephens lärlingsserie och har Wilma Wallberg i sulkyn.

”Läget är bra bakom bilen, men han möter ganska bra hästar och Wilma får nog i första hand försöka få en bra position och hänga med till en bra placering.”

Ajlexes Frisco var bra senast och hade nog vunnit om han inte blivit störd. Nu han springspår på tillägg och bör kunna kliva iväg till en bra position.

”Han står på tur för en vinst. Jag hoppas kunna köra honom i rygg så länge som möjligt i loppet.”

I de senaste starterna har det gått bra för stallet. Höstbo Stig vann säkert med en och en halv längd på Bergsåker. Leia Skywalker var tvåa i Östersund där Uffe Frontline var trea.